top of page
  • Foto van schrijverMeg

Een oproep tot actie van Titus Brandsma

Het afgelopen jaar, of misschien wel langer, als ik 's avonds mijn ogen sluitof mijn hoofd een beetje draaide als ik in een stoel zat, zag ik een slanke man met een bril, hij zat heel stil en keek leergierig. Hij leek me te observeren en hij zei nooit veel meer dan een simpel hallo. Soms had hij een boek bij zich, poëzie of Voltaire. Hij kwam vooral langs als ik engelen sessies deed met cliënten, en hij knikte met zijn hoofd als hij iets goed vond. Een paar keer gaf ik toe aan de innerlijke drang en vroeg ik of de cliënt een priester in de familie had, maar altijd was het antwoord nee. We hebben een priester in onze eigen stamboom, maar het beeld kwam niet overeen. Het was echt vervelend om hem niet bij naam te kunnen noemen. Ik had voortdurend het gevoel dat ik bij een vreemd sollicitatiegesprek was en dat hij aan het beslissen was of hij met mij wilde werken.


De afgelopen week was het groot nieuws dat de Nederlandse hoogleraar, journalist, karmelietenpriester en martelaar uit de Tweede Wereldoorlog Titus Brandsma heilig was verklaard. Eindelijk kende ik zijn naam na al die tijd en het leek erop dat de tijd gekomen was, hij was klaar om te praten. Hij babbelde met mij 30 minuten voor een formele channeling sessie. In ware preekstijl is de gechannelde boodschap een beetje als luisteren naar een preek. Mijn eigen waarneming is dat dit een rustige man is die het heel belangrijk vindt dat mensen voor elkaar zorgen en voor de gemeenschap waarin zij leven.


Titus Brandsma


Hij vertelde me dat hij erg hield van het artikel waarin zeven feiter over hem worden opgesomd (zie link onderaan deze pagina). Ik moedig je aan om het korte artikel te lezen over deze man die zijn leven gaf omdat hij in zijn waarheid leefde... hij geloofde dat geen enkel mens echt gelukkig of vervuld kon zijn terwijl hij een ander haatte. Hij was anti-Hitler vanaf het begin en stierf in het concentratiekamp Dachau in 1942 omdat hij zo'n uitgesproken tegenstander was van Hitler en het Derde Rijk. Het laatste wat hij me vertelde voor hij vertrok was dat hij zijn werk 'Mysticism in Action' over Katholieke Mystiek best goed vond, al zei hij het zelf. Een link naar dit book staat ook onderaan deze pagina.


Hij geeft er de voorkeur aan professor of pater genoemd te worden, en hij is vervuld van woede over het wijdverbreide misbruik van kinderen door verschillende katholieke priesters. Hij houdt vol dat de katholieke kerk binnenkort grondig zal worden gezuiverd en dat allen die hieraan schuldig zijn de komende vijf jaar ter verantwoording zullen worden geroepen. Hij heeft een diep respect voor waarheid en integriteit en lijkt weinig geduld te hebben voor degenen die hij de mannen van de oorlogsmachine noemt. Ik zou zelfs zo ver willen gaan om te zeggen dat als je wilt dat iemand die zijn macht misbruikt voor het gerecht wordt gebracht, dat Titus Brandsma dé heilige is om aan te roepen. En nu nodig ik je uit om de hele boodschap/preek te lezen die op dinsdag 17 mei door mij werd gechanneld.


***Begin van de gechannelde boodschap***


Hallo en welkom ik ben Titus Brandsma. Ik ben hier vandaag om diegenen van het Katholieke geloof te bedanken die mijn heiligverklaring hebben gevierd. Ik voel me zeer nederig en vereerd om een heilige te zijn. Maar weet dat ik eerst en vooral een filosoof en pater ben. Ik voel me meer op mijn gemak in een bibliotheek of onder journalisten dan tussen de heiligen en de opgestegen meesters.


Ik heb echter wel een boodschap voor hen die willen luisteren in Nederland en in de hele wereld. Er zijn vele tijdlijnen die op dit moment samenkomen en zich splitsen. Welke tijdlijn Nederland neemt hangt volledig af van de vrije wil en vele factoren die allemaal te maken hebben met de acties die de regering bereid is te nemen.


In de eerste plaats omdat ik journalist ben; ik kom naar voren omdat de situatie in Oekraïne steeds dichter in de buurt komt van de situatie die zich in WO II voordeed. Mijn hele leven was gewijd aan het vinden van de waarheid en het spreken van de waarheid, en de laatste jaren van mijn leven waren gewijd aan het tegenwerken van elk regime dat tegen God handelde. Ik bedoel niet God zoals in de Bijbel; maar de God die ik kende die liefde en aanvaarding was, en de God die wil dat mensen vrij hun leven kunnen leiden.


Ik heb het niet over bommen of brandende kruisen. Nee, het echte gevaar hier is apathie, wegkijken, dingen laten gebeuren omdat ze jou niet overkomen. Het is heel belangrijk dit jaar in 2022 en in 2023, dat wanneer je onrecht ziet, je een heel Nederlands ding doet. Je schrijft een brief, je klaagt, je publiceert of je registreert een klacht. Zwijgen of de waarheid vertellen en klagen gaat een enorm verschil maken in de vrijheden en vrijheden van anderen.


Men heeft weggekeken van Jemen, men heeft weggekeken van verschillende oorlogen in Afrika. Je kunt het je niet veroorloven om nu weg te kijken. Er zijn krachten in de hemel die hun uiterste best doen om te voorkomen dat de oorlog escaleert, maar er zijn mensen die de oorlog willen laten escaleren. En als je de andere kant opkijkt, als je gemakkelijk afgeleid bent, dan zal de tijdlijn die nodig is, niet worden uitgespeeld als je blijft wegkijken.


Dit is mijn oproep tot actie, binnen de kerken, binnen de gemeenschappen. Help mensen, help mensen in nood. Wanneer mensen geholpen worden, vermindert hun woede, maar de woede bouwt zich op over de onrechtvaardigheden, de prijzen van dingen, het gebrek aan huisvesting, de dure huisvesting, deze angsten, deze onrechtvaardigheden, ze wakkeren sterke emoties aan. Deze sociale onrechtvaardigheden zijn niet zomaar kleine dingen. Het zijn sintels die het vuur doen aanwakkeren.


Ik smeek journalisten om het vuur te helpen blussen, niet er aan toe te voegen. We hebben de hogere tijdlijn nodig om uit te spelen. De oorlog moet deëscaleren. Hoe kun je je buurman helpen? Dit gaat niet over christendom. Dit gaat over een oproep om een beter mens te zijn. Denk na en kijk om je heen, hoe kun je vandaag een beter mens zijn? Wie kan je helpen? Ik vraag journalisten om een stem te geven aan de stemlozen. Gebruik de kranten niet om een situatie aan te wakkeren: help! Het is bijna alsof de negatieve dingen in de wereld amusement zijn. Kijk niet naar het lijden van een ander als een vorm van vermaak. Bedenk manieren om het lijden te verhelpen.


Ik dring er bij de regeringen op aan manieren te bedenken om het door oorlog verscheurde land weer op te bouwen. Sta geen uitroeiing toe. We weten hoe uitroeiing is afgelopen. Voor mij eindigde het in 1942. Laat je niet in verwarring brengen: dit is een uitroeiing. De geschiedenis zal oordelen over hen die toekeken en niets deden en over hen die opstonden en iets zeiden en iets deden.


Alles wat ik vraag is dat je jezelf afvraagt. Welke actie kan ik ondernemen? Blijf niet in een toestand van passiviteit hangen. Wanneer vele stemmen samenkomen, zullen de mensen luisteren. Er moet echte bemiddeling zijn, het is mogelijk Maar de juiste mensen moeten het doen. Bid dat de juiste mensen samenkomen en visualiseer de energie van vrede die elke dag binnenstroomt.


Ik vraag degenen die in regeringsbemiddeling gaan om mijn naam aan te roepen, en ik zal er zijn om te helpen. De tijd van uitroeiing loopt ten einde, de mensen zullen het niet langer toestaan. Er is geen excuus om te zeggen, we wisten het niet. De vraag is, nu je het weet wat kan je er aan doen? Wat is de oproep tot actie? Hoe kan jouw hulpdruppel een plas aanvullen en een oceaan maken? Onderschat de kracht van de stem niet.


Wees het licht in de wereld, want de Engelen en Opgestegen Meesters hebben mensen nodig om zo veel en zo vaak mogelijk licht in de wereld te gieten. Help hoe je kunt en wanneer je kunt. Kijk niet weg, ik smeek je, geef de kruisverbranders en de bommenmakers die voldoening niet. Sta in je kracht en gebruik je stem waar en wanneer mogelijk. Leugens en duisternis kunnen zich niet verbergen in het licht van de waarheid.


Ik smeek kerken over de hele planeet om oorlog op alle niveaus krachtig te veroordelen. Het is tijd. En zo zal het zijn.


***Einde van de gechannelde boodschap***


Ik weet niet wat ik hier nog meer aan kan toevoegen, behalve...


Dat je altijd de waarheid mag spreken in het licht.


Meg


Nog wat meer informatie over Titus Brandsma:23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page